KERASTASE Elixir Ultime (Oleo-Complexe)

Kerastase is momenteel een toonaangevend merk onder degenen die haarverzorgingsproducten aanbieden. Dit bedrijf uit Parijs is gespecialiseerd in de individuele, op maat gemaakt cosmetica voor alle haartypes.

Een ongelooflijke ontdekking in de afgelopen maanden zijn natuurlijke oliën voor haar, welke de Elixer Ultime collectie hebben verrijkt.

KERASTASE-Elixir-Ultime

Eigenschappen/samenstelling

Kerastase Elixer Ultime Oleo-Complexe haarolie is een universele haarolie voor alle haartypes, waarvan de belangrijkste taak het verfraaien van het haar is. Een complex van perfect gekozen oliën biedt een veelzijdige dagelijkse verzorging. Een combinatie van 4 conditionerende oliën verbetert de uitstraling van het haar na slechts een paar druppels van gebruik. Het haar krijgt glans en wordt zijdezacht.

Onder de vier haaroliën is de nummer een maïsolie, welke het haar voedt en hoofdhuidirritaties verlicht. Kerastase Elixer Ultime bevat ook arganolie in grote hoeveelheden, wat bescherming biedt tegen warmte en regeneratie biedt voor het haar. Natuurlijk camelia-olie zorgt voor gladheid en glans, terwijl pracaxi-olie een manier is om de haarstructuur te versterken.

Naast de vier conditionerende oliën, bestaat Kerastase Ultime uit vluchtige en gemakkelijk weg te wassen siliconen die het haar zachter maken en beschermen. Helaas kunnen deze ook de oorzaak zijn van een vettige hoofdhuid en het bezwaren van het haar. Aan het einde van de samenstelling zit ook een overbodige alcohol. Daarvan wordt verwacht dat het de absorptie van voedende stoffen in het product vergemakkelijkt, echter, in feite veroorzaakt het uitdroging en irritatie.

Formule/verpakking

Kerastase Elixer Ultime haarolie in een gouden versie is een vrij dikke cosmetica. De formule moet matchen met alle haartypes, maar in realiteit kan het te zwaar zijn voor fijn haar. Het is zeker beter voor dik en kroezig haar. Het heeft een heel sterke parfumgeur, een beetje zoet en toch niet verstikkend.

Wat karakteristiek is voor de oliën in Elixer Ultime collectie is de elegante verpakking. Een basisversie van Elixer Ultime Oleo-Complexe heeft een heel zwaar flesje gemaakt van dik glas, wat kostbare oliën erin herbergt. De applicatie is gemakkelijk dankzij de handige pomp voor een precieze dosering van de cosmetica. Het enige nadeel is dat het met vettige handen gemakkelijker is om het flesje te laten vallen en te breken.

Gebruik/effecten

De fabrikant raadt drie applicatiemethoden aan, waarvan de keuze afhankelijk is voor de verwachte resultaten. Voor het stylen kan Elixer Ultime worden aangebracht op met een handdoek gedroogd haar voor gemakkelijker kammen. Op reeds gestyled haar, op de gehele lengte of puntjes voor glans. Echter, het kan ook worden gebruikt tijdens de dagelijkse verzorging om het haar te beschermen tegen ongunstige factoren.

Aanbevolen vanwege:

  • vier precieze oliën in de samenstelling
  • universele verfraaiende formule
  • zeer elegant ontwerp
  • gemakkelijke pomp voor gemakkelijker aanbrengen
  • geschikt voor alle haartypes
  • aangename, wat zoete geur

Niet aanbevolen vanwege:

  • mogelijk irriterende ingrediënten in de samenstelling
  • hoge prijs
  • glazen, onhandig en gemakkelijk te breken flesje
  • kans op het bezwaren van fijn haar