MOROCCANOIL Original Oil Treatment

Moroccanoil – het merk dat onverwacht is gemaakt tijdens het reizen, wanneer de uitvinder de kracht van arganolie op het haar ontdekte na een mislukte kleuring. Het motto dat onafscheidelijk werd met het merk is schoonheid in oliën.

Moroccanoil heeft in zijn aanbod een cosmeticaset waarbij de meest populaire twee haaroliën zijn in de reeks Oil Treatment – voor licht haar en voor alle haartypes.

moroccaniol

Eigenschappen/samenstelling

Haarolie Moroccanoil Original Treatment was ontworpen voor alle haartypes (ook gevoelig blond haar, hoewel het merk daarvoor nog een versie van product ontwierp). Moroccanoil Treatment is een basishaarbehandeling – het regenereert, voedt, versterkt, voorziet van gezondheid, verfraait, maakt styling gemakkelijker en verjongt het haar. Haarolie van dit merk verandert het haar op een positieve manier.

Moroccanoil Treatment wordt vaak gezien als de beste cosmetica met arganolie ter wereld, echter, dit is niet het enige ingrediënt. Naast arganolie bevat Original Oil Treatment ook gemberwortelolie, waterstofhoudend wonderolielavendelbloem essentiële olie (helaas niet goed voor het haar). De formule van Moroccanoil Treatment is verrijkt met tarwekiemeiwit. Helaas zitten er meer aanvullende stoffen in naast arganolie, welke hier de belangrijkste actieve stoffen zouden moeten zijn.

Dit is niet het einde van de onaangename verrassingen. Moroccanoil Original Oil Treatment heeft in de samenstelling veel bewaarmiddelen, verstoppende stoffen, alcoholen (welke er volgens het etiket niet in zouden moeten zitten) en xanthaangom. Het is zeker niet de beste samenstelling voor het haar.

Formule/verpakking

Moroccanoil Original Treatment is een haarolie met een vrij waterige formule. Een dergelijke consistentie maakt het aanbrengen gemakkelijker en verhoogt de doeltreffendheid van de cosmetica. Het maakt ook dat Moroccanoil heel goed in het haar wordt opgenomen zonder een vettig laagje. De olie heeft een gouden kleur met oranje tinten, wat helaas is bereikt door middel van kleurstoffen in de samenstelling. Original Treatment heeft een zeer aangename geur.

Het flesje Moroccanoil Original Treatment is plat en gemaakt van donker glas. Het is niet handig en kan gemakkelijk worden laten vallen wanneer je het met vettige handen vasthoudt. Van het donkere glas wordt in theorie verwacht dat het het product beschermt tegen zonnestralen. De dosering van haarolie Moroccanoil wordt uitgevoerd met een pipet dat bij de set zit, waarmee je het dopje kunt verwisselen.

Gebruik/effecten

Om het haar te bedekken met Moroccanoil Original Treatment zijn 1-2 pompjes direct op de lokken voldoende. Deze cosmetica werkt het beste op gewassen en met een handdoek gedroogd haar, aangebracht op de helft van de lengte. Moroccanoil Treatment is geschikt voor applicatie op zowel droog haar en als toevoeging aan andere cosmetica. In elk geval is de werking anders.

Aanbevolen vanwege:

 • inhoud van argan-, gemberwortel- en wonderolie
 • lichtgewicht formule met een geweldige absorptie
 • toevoeging van tarwekiemeiwit
 • werking voor alle haartypes
 • combinatie van regenererende en verfraaiende eigenschappen
 • pipetdispenser
 • gebruik zowel op nat en droog haar

Niet aanbevolen vanwege:

 • veel overbodige stoffen in de samenstelling
 • aanwezigheid van alcoholen en bewaarmiddelen
 • noodzaak om de dop te vervangen
 • zwaar glazen flesje, gemakkelijk te breken
 • niet geschikt voor het oliën van de hoofdhuid